Valul trei al pandemiei de coronavirus face ravagii în România. Autorităţile încep să ia din nou măsuri extrem de dure în speranţa că vor reuşi să limiteze infectările cu COVID-19.

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare al oraşului Bragadiru. Acesta intră în carantină începând cu ora 22 din această seară, iar măsura este aplicată timp de 14 zile. În Bragadiru locuiesc aproximativ 70.000 de oameni, iar o mare parte din ei vin la muncă în București. Rata de incidență e de peste 4,4 la mie.

Cetăţenii din Bragadiru au nevoie de declaraţie

Pentru a se putea deplasa din Bragadiru oamenii trebuie să aibă o declarație pe proprie răspundere sau o legitimație de la locul de muncă. Adeverința poate fi salvată și pe telefon.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 25 din 14.03.2021 privind propunerea de carantinare a orașului Bragadiru, propunere înaintată către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6626 din 14.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru, județul Ilfov, începând cu data de 15.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 29.03.2021 ora 22:00.

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în zonă sau care tranzitează zona, vă rugăm să consultați Ordinul Șefului DSU.

Pentru modelul de declarație pe proprie răspundere sau pentru a consulta Hotărârile CJSU Ilfov și Ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, puteți accesa și pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/des…/situatii-de-urgenta/”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Ilfov.

De duminică, restricţii în Ilfov

Duminică, în 14 martie, autoritățile din județul Ilfov au decis să suspende activitatea didactică care presupune prezență fizică a elevilor în unitățile de învățământ din localitatea Chiajna. Măsura a intrat în vigoare de astăzi și a fost luată după ce rata de infectare a trecut de șase persoane la mia de locuitori.

Sursa foto INQUAM / Virgil Simonescu