România sare în ajutorul Republicii Moldova. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 12 februarie 2021, Hotărârea numărul 10 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru  Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse,  materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare.

”Având în vedere solicitarea autorităților din Republica Moldova, transmisă prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19, luând în considerarepropunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, vicepreședinteal Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în sensul acordării asistenței internaționale Republicii Moldova și majorării cantităților inițiale de produse, materiale și echipamente sanitare,în conformitate cu prevederile art. 20, lit. f), din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioareși ale art. 4, alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 20/2020, cu modificările și completările ulterioare.”, se arată în Hotărâre.

Întregul document poate fi consultat aici.

România sare în ajutorul Republicii Moldova. Ce produse vor fi trimise

Lista categoriilor și cantităților de produse de urgență medicală, de strictă necesitate care se transferă fără plată autorităților din Republica Moldova, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Nr.  

crt.

Produsul  U.M.  Cantitate
1 Măști chirurgicale buc. 1.500.000
2 Mască de protecție de tip FFP3 buc. 100.000
3 Complet combinezon, inclusiv cu  glugă și protecție încălțăminte buc. 100.000
4 Mănuși de unică folosință cu  manșetă medie buc. 100.000