România, lovită de un ciclon! Vom avea parte de noi fenomene meteorologice

Este vorba despre un ciclon format în Marea Neagră, care va aduce rafale de vânt de până la 90 de km/h. Totodată, furtunile vor ajunge mâine și în Capitală.

Trebuie menționat că anumite zone din Moldova, Dobrogea și Muntenia vor fi grav afectate de ciclonul respectiv.

Informațiile transmise de meteorologul ANM

Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, a explicat că este un ciclon care a fost responsabil de ploile abundente înregistrate pe parcursul zilei de marți.

„Pentru a a vedea cât este de aproape acest ciclon, ne putem uita la imaginile satelitare, care indică faptul că el se află, în momentul de față, deasupra Mării Negre, a bazinului central vestic. Tendința pentru următoarele ore este aceea de a se apropia din nou de țara noastră, de partea de sud-est a României. Spun din nou, pentru că acest ciclon afectează România și, în general, zona Peninsulei Balcanice, inclusiv țările din vecinătatea noastră, încă de marți.

Este un ciclon care a fost responsabil de ploile abundente înregistrate pe parcursul zilei de marți. Pe parcursul nopții ce a trecut și a zilei de astăzi s-a îndepărtat puțin de zona țării noastre, către zona centrală a bazinului Mării Negre, pentru ca în următoarele ore să se apropie din nou de spațiul geografic al României și să influențeze în special regiunile estice, sudice și pe cele centrale, urmând să staționeze, să se rotească în loc până spre sfârșitul săptămânii.

În ceea ce privește zona Capitalei, trebuie să știți că ploile vor începe încă din această noapte. Dacă este să ne uităm la distribuția câmpului de precipitații indicat de imaginile radar, vedem că ploile, asociate acestor sisteme noroase, sunt deja prezente în partea de sud a Moldovei, în zona de nord a Dobrogei și se deplasează din spre nord-vest către sud și sud-vest, urmând să înceapă să plouă și în Capitală, din nou, după reprizele de ploaie din din această după-amiază”, a declarat specialistul ANM, într-o emisiune de la Antena3.

Sursa foto: Dreamstime