Profeția despre intrarea României în lockdown a fost făcută de liderul Pro România, Victor Ponta, care precizează că acest lucru chiar se va întâmpla.

Pe de altă parte, Ponta a vorbit despre intrarea USR la guvernare. Acesta este de părere că acest lucru nu ar fi un lucru bun pentru România și, oricum, nu ar vota un guvern din care face parte și USR.

„Parcă suntem copii din ăia mici, de ne păcălește. Nu are de unde să ia bani anul viitor. Nu vedem bugetul înainte de 6 decembrie. Intrăm în lockdown, după Sfântul Ion.

Nu cred că intrarea în Guvern a USR e un lucru bun. Eu guvern USR nu votez. Ceilalți, dacă merg și pe ideile PRO România, o să votez.

Klaus Iohannis va pune pe cine dorește și PSD va vota, cum a făcut în martie. Nu cred că după 6 decembrie, oamenii o să creadă că o curgă lapte și miere. La guvernare nu cred că trebuie să intrăm în aces moment.

Am înțeles că suntem vite dacă credem în Dumnezeu. Am văzut la USR că nu se votează cu mâna pe Biblie. Acum, dacă ne întâlnim de Crăciun”, a spus Victor Ponta.

Ponta: România nu-și permite un lockdown

Fostul premier declara recent că țara noastră nu-și permite un lockdown în situația de față, fiind de acord în această privință cu președintele Klaus Iohannis.

„Sunt de acord cu Iohannis în privința evitării unui nou lockdown. Eu cred că România nu își permite lockdown în ceea ce privește partea economică (…) Sunt părinte și îmi e teamă, evident, pentru copiii mei, dar tot cred că ar trebui să meargă la școală și cred că soluția nu este să închizi, că, oricum, este o soluție care nu ține pe termen mediu și lung. E o soluție pe termen scurt. Și soluția este să organizezi proceduri și să închizi focare”, a spus Victor Ponta.