Doliu uriaș în Armata Română după ce două cadre militare aflate în rezervă au încetat din viață miercuri, 13 ianuarie. Este vorba despre două cadre militare aflate în rezervă la Academia Forțelor Terestre din Sibiu.

“Cu tristețe facem cunoscut faptul că domnul colonel în rezervă Ioan Vasile Părean, președintele Filialei Județene Sibiu General “Ilie Șteflea” a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, a încetat din viață.

Cu o vechime de 26 de ani în Armata României, dintre care 10 puși în slujba Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, domnul colonel a fost un mare iubitor al muntelui și al cărții”, scrie Academia Forțelor Terestre (AFT) Sibiu, notează Antena 3.

Doliu în Armată

La doar o oră diferenţă Academia Forțelor Terestre (AFT) Sibiu anunţa şi decesul generalului în rezervă Dan Ghica Radu.

“De asemenea, miercuri a trecut la cele veșnice domnul general în rezervă Dan Ghica Radu, un lider de excepţie, care şi-a dedicat întreaga existenţă sistemului militar și care a acceptat să facă parte din comunitatea AFT în calitate de Senator de Onoare al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Generalul Dan Ghica-Radu s-a născut la data de 13 septembrie 1955, în localitatea Topoloveni, judeţul Argeş.

În perioada 1970-1974 a urmat cursurile Liceului Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza. A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de Infanterie (Sibiu, 1977), Facultatea de Arme Întrunite şi Tancuri din Academia Militară (Bucureşti,1987), Colegiul Superior de Stat Major (Bucureşti, 1995), Colegiul Naţional de Apărare (Bucureşti, 2002), Colegiul de Apărare NATO (Roma, 2005) şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe militare şi informaţii în anul 2009.

Sursă foto: Dreamstime