Vești de ultimă oră de la Ministerul Apărării Naţionale. Se fac angajări în următoarea perioadă. Având în vedere tensiunile din Ucraina, se caută noi soldați pregătiți pentru a se înrola în armată. În ceea ce privește criteriile pe care trebuie să le respecte viitorii candidați, potrivit informării transmise de Minister, există patru aspecte importante.

Primul dintre ele este vârsta, care trebuie să fie cuprinsă între 18 și 50 de ani. Cel de-al doilea criteriu îl reprezintă sutdiile, adică minim 10 clase absolvite, apoi trecerea de proba sportivă și trecerea probei psihologice.

În ceea ce privește salariile oferite de Minister, pentru perioada de instruire de două săptămâni, soldații în rezervă vor fi remunerați cu 2.700 de lei net. De asemenea, există și o „indemnizație de instalare”, care ar putea spori venitul până la 3.900 de lei.

Totodată, în care voluntarii nu participă la instrucție, aceștia vor fi remunerați lunar cu sume cuprinse între 989 de lei și 1.445 de lei. Persoanele care vor fi admise mai departe pot reveni la meseria de bază și doar în caz de nevoie vor fi trimiși la luptă, din calitatea de soldați în rezervă.

Referitor la posturile disponibile, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

Care este perioada înscrierilor

În ceea ce privește datele, procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară, care are loc până pe data de 4 februarie, se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul anunță că restul detaliilor suplimentare cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice procesului de recrutare, selecţie şi instruire, inclusiv asupra modului de aplicare a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19), pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Datele de contact ale acestora sunt disponibile la adresa: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.

Referitor la documentele necesare, cei interesați de un astfel de job și care respectă condițiile menționate anterior se pot prezenta la centrul militar, cu următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.