Cercetarea a avut loc la nivel naţional şi a analizat percepţiile românilor cu vârste peste 18 ani privind mediul de afaceri şi relaţia lor cu România şi cu viitorul. Potrivit studiului, 86% dintre respondenţi cred că nu pot schimba ceva în România în următorii trei ani, 68% cred că oamenii cinstiţi nu pot avea succes în afaceri, în România, 73% dintre respondenţi cred că managerii din România sunt mai degrabă necinstiţi, iar 68% dintre aceştia nu ştiu niciun om de afaceri demn de a fi un model de urmat.

De asemenea, 73% dintre respondenţi cred că oamenii de afaceri români sunt mai degrabă dezbinaţi, 87% cred că oamenii de afaceri ar trebui să se implice mai mult în problemele importante din ţară, 53% dintre respondenţi nu au motive să fie mândri de România, în acest moment, iar 85% dintre respondenţi sunt mândri că sunt români.

"Rezultatele confirmă nevoia acută de leadership în toate ariile de activitate şi de refacere a ţesutului social al României, o ţară dominată de lipsa de încredere şi de speranţă", arată studiul.

Membrii Fundaţiei "Romanian Business Leaders" organizează în perioada 3-5 februarie 2012, la Bucureşti, prima ediţie a Romanian Business Leaders Summit (RBLS), unde vor fi prezenţi liderii celor mai importante companii româneşti.
Sursa: Agerpres