Robert Turcescu a adresat o serie de întrebări primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Nici firma Romprest nu a scăpat netaxată de jurnalist. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Turcescu a povestit de la ce a pornit toată dezbaterea legată de gunoaiele din Sectorul 1.

„Discutie cu soferul masinii de gunoi (e de ani de zile acelasi):

-Sefu‘, ati auzit ceva, ne inchide frantuzoaica?

Citeva secunde ramin blocat, apoi ma prind ca e vorba de scandalul dintre Clotilde Armand si Romprest.

-Habar n-am, zic, e asa de groasa?

-Pai cica n-a mai dat primaria bani la Romprest de luni de zile si astia din conducere nu mai are bani de salarii, de motorina, e nasol… Eu va zic ca daca noi nu mai ridicam gunoiul o saptamina, vine sobolanii peste dumneata in casa!”, a scris Turcescu.

A făcut doamna Clotilde o plângere penală împotriva mafioților?

Jurnalistul a continuat să povestească ce a decis după discuția cu șoferul mașinii de gunoi.

„Ridic din umeri, masina de gunoi pleaca, eu ma bag de curiozitate pe net sa aflu amanunte legate de conflictul dintre “frantuzoaica” si “mafia gunoaielor”. Citesc acuze de o parte si de alta, intrezaresc si o miscare, clasica as zice, de schimbare prin sufocare a conducerii Romprest, dar dupa ce parcurg zeci de articole pe tema ramin cu o serie de intrebari fara raspuns. Si atunci, ca locuitor si platitor de taxe in Sectorul 1 vin si intreb, poate ma aud doamna primar si conducerea Romprest:

Daca a descoperit ca Romprest e “mafia gunoaielor”, a facut doamna Clotilde o plingere penala impotriva “mafiotilor”? Ne-o arata si noua? Sa stim si noi ce scrie in plingere, sa observam cit de mare e mafia gunoaielor din Sectorul 1?”, a continuat Turcescu.

Turcescu, tir de întrebări către Romprest

El a cerut detalii de la noua conducere a Romprest legat de diferența dintre pretul cu care string ei gunoiul in Sectorul 1 fata de celelalte sectoare din Bucuresti?

„Sa stim si noi, daca platim mai mult, de ce si cit?

Ne spune si noua doamna primar ce s-a ales de Comisa de Mediere pe care a infiintat-o pentru dezamorsarea conflictului dintre Primarie si Romprest? S-au intilnit, au vorbit si… ce-au stabilit? Care sint concluziile? Cum se poate inchide acest scandal care dureaza deja de luni de zile?

Ne spune si noua conducerea Romprest de ce are contract pe 25 de ani pentru salubrizarea Sectorului 1?

Nu se putea pe mai putin? In ce alte tari se fac contracte de acest fel pe durata a zeci de ani?”, a punctat Turcescu.

Are Clotilde Armand o variantă de rezervă

El a întrebat-o pe Clotilde Armand de situația în care Romprest intra in incapacitatea de a presta serviciile de salubritate in sector.

„Aveti pregatita o varianta de rezerva? Exista o alta firma/firme capabile sa inlocuiasca de pe o zi pe alta activitatea Romprest? Sinteti sigura ca nu ne trezim cu o situatie de criza sanitara peste criza sanitara deja existenta? Si ca nu inlocuim “mafiotii lor” cu “mafiotii nostri”?

Ne spune si noua conducerea Romprest daca pina la aceasta ora a fost invitata de procurori la audieri in urma vreunei plingeri inaintata la DIICOT sau la DNA de doamna Clotilde Armand?

Când se discută situația de criza cu Romprest

Doamna Clotilde Armand ne poate informa si pe noi, locuitorii Sectorului 1, cind isi va gasi loc pe ordinea de zi a sedintelor de Consiliu Local discutarea situatiei de criza cu Romprest? Ca m-am tot uitat pe ce s-a discutat in ultimele luni la aceste sedinte si subiectul Romprest e sublim, dar lipseste cu desavirsire, vorba lui Nenea Iancu!”, a subliniat Robert Turcescu.

„In fine, ca locuitor al Sectorului 1, intreb atit conducerea Romprest cit si pe doamna Primar de Sector: n-ati putea sa ajungeti, totusi, la masa dialogului si sa puneti interesele platitorilor de taxe si de impozite, mai presus de exercitiile de PR sau de scandalul public? Eu va invit sa ajungeti la o solutie acum cit inca n-au venit caldurile de 30-35 de grade. Sa nu ne trezim, fereasca Dumnezeu, cu gunoiul la usa si cu sobolanii pe masa, ca atunci nu mai are nimeni timp de intrebari si nici de raspunsuri!”, a subliniat jurnalistul.