Locuitorii din Sectorul 1 ar putea beneficia de o nouă bază de agrement, precum şi o serie de noi spaţii verzi. Clotilde Armand are de gând să construiască totul pe malul Lacului Străuleşti.

Bază de agrement şi spaţii verzi prin proiectul „Promenada Verde” pe malul Lacului Străuleşti

Mai precis, edilul Sectorului 1 doreşte să achiziţioneze terenuri de circa 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti. Acolo ar urma să fie amenajată o bază de agrement şi spaţii verzi, în cadrul proiectului „Promenada Verde”.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului local de joi prevede: „Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca pentru şi în numele Municipiului Bucureşti să achiziţioneze imobilele situate în municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245.”

Autorităţile locale ar putea cumpăra terenul de la SC Biroul de Turism pentru Tineret SA

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, printr-o adresă înregistrată la autoritatea locală pe 5 ianuarie, SC Biroul de Turism pentru Tineret SA a comunicat că deţine pe malul Lacului Străuleşti loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp, pe care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde autorităţii locale.

„Ţinând cont de adresa mai sus-menţionată, considerăm că acesta este un moment favorabil achiziţionării acestor imobile, în vederea integrării în circuitul public, ca parte a proiectului ‘Promenada Verde’.

Lacurile din Sectorul 1 au potenţialul de a genera multiple beneficii în folosul bucureştenilor

Astfel, în vederea îndeplinirii obligaţiilor autorităţilor publice locale de a proteja spaţiile urbane verzi, ca măsură de prevenţie împotriva degradării calităţii vieţii şi a stării de sănătate a cetăţenilor şi a conectării lacurilor la celelalte elemente de infrastructură rutieră şi pietonală sunt necesare lucrări de investiţii privind amenajarea unor drumuri de acces către acestea, conectate la reţeaua principală de infrastructură rutieră şi, totodată, a unor drumuri în jurul lacurilor, fiind astfel creat un spaţiu de promenadă”, se arată în referat, potrivit Agerpres.

Pe raza Sectorului 1 se află o parte a salbei de lacuri a râului Colentina formată din lacurile Băneasa, Griviţa, Străuleşti, Herăstrău şi Floreasca, ce au potenţialul de a genera multiple beneficii în folosul bucureştenilor atât din punct de vedere recreativ, social, cât şi economic.

„Acest fapt este totuşi condiţionat de o exploatare corectă a acestora, iar în vederea asigurării unui spaţiu de promenadă se impune amenajarea spaţiilor verzi adiacente acestor lacuri”, se precizează în referat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alberto Groşescu