„12 persoane au fost ucise în asediul asupra redacţiei publicaţiei Charlie Hebdo, situată în centrul Parisului, scrie publicaţia Le Monde. 11 persoane au fost rănite de atacatori, patru dintre ei aflându-se în stare gravă. Printre cei spitalizaţi cu răni grave se află jurnalistul Phillipe Lancon şi doi poliţişti.”

„Atentat la Charlie Hebdo: Cine sunt cei doi suspecţi căutaţi?”, mai scrie Le Monde. „Poliția a făcut apel la populaţie pentru a-i găsi Sharif și Said Kouachi, de 32 și 34 de ani, suspectaţi de a fi în spatele crimelor de la Charlie Hebdo. Atacul asupra redacţiei săptămânalului de satiră s-a soldat cu moartea a 12 persoane.

„Un suspect în cazul atacului terorist de la Paris s-a predat. Alţi doi sunt căutaţi”, citim în publicaţia The New York Times.

„Hamyd Mourad, de 18 ani, suspectat de uciderea a 12 de persoane la ziarul satiric Charlie Hebdo, s-a predat la o secție de poliție din nord-estul Parisului. Alţi doi suspecți, frații Said şi Cherif Kouachi, sunt în libertate.”

„Vive la France! Mari demonstraţii la Paris după atacul terorist”, citim în portalul de ştiri american Business Insider.

„Peste 100.000 de oameni s-au adunat în multe oraşe franceze pentru a aduce un omagiu celor 12 persoane ucise în atacul împotriva săptămânalului de satiră Charlie Hebdo.”

„Semnalele privind planificarea atacului de la Paris provoacă temeri”, scrie publicaţia The Wall Street Journal. „Atacul care s-a soldat cu cel puțin 12 de morți în Paris este privit cu mai multă îngrijoratoare de cei însărcinaţi cu aplicarea legii, precum şi de serviciile de informaţii decât seria de atacuri recente împotriva unor ținte occidentale, pentru că a arătat un nivel mai ridicat de sofisticare și de planificare.”

„Atacul de la Paris coincide cu lansarea unui noi volum al unui autor controversat”, mai scrie Wall Street Journal.

„Atacul de miercuri asupra redacţiei săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, venit aparent ca represalii pentru desenele sale controversate în ce priveşte Islamul, coincide cu lansarea unei nuvele cu titlul „Resemnarea”, care prezintă un stat francez condus de un preşedinte musulman.”

„Crimele de la Charlie Hebdo, condamnate de statele arabe, dar salutate online de către extremiști”, scrie publicaţia The Guardian.

„Guvernele arabe, lideri musulmani și organizații din întreaga lume au condamnat atacul mortal de la Paris. Atentatul a fost însă lăudat de simpatizanți organizaţiilor jihadiste, care au calificat atacul ca o "răzbunare" împotriva celor care au l-au "insultat" pe profetul Mahommed”.