Se întoarce carantina în România!

Se interzice iar circulaţia în timpul nopţii în aceste localităţi

Miercuri, 15 septembrie, ca urmare a creşterii accelerate a numărului de noi cazuri de COVID-19, Comitetul Judetean pentru Situaţii de Urgenţă din Olt a decis instituirea carantinei de noapte în weekend la Deveselu și în alte două comune din judeţ, în toate trei depăşindu-se pragul de 4 la mia de locuitori.

Este vorba despre Deveselu (incidenţă de 4,98 la mia de locuitori), Ianca (4,93) şi Fărcaşele (4,47), transmite Prefectura Olt. Decizia priveşte restricţionarea circulaţiei persoanelor între orele 20:00 şi 5:00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, precum şi activitatea agenţilor economici din sectoarele comerţ şi prestări servicii în intervalul orar 18:00 – 5:00.

Mai mult, în cele trei localităţi din Olt s-a interzis desfăşurarea concertelor şi spectacolelor, precum şi organizarea de nunţi, botezuri şi mese festive, relatează g4media.ro.

Noi restricţii şi lângă Bucureşti

S-au luat decizii şi la nivelul Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov. În localităţile Brănești și Domnești s-au înregistrat valori ale ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,22/1000 locuitori, respectiv de 2,28/1000 locuitori.

Instituția prefectului Ilfov a anunţat ce măsuri se vor institui în aceste localităţi.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de minimun 1 metru între persoane, dacă participă persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au test negativ de COVID. Dacă toți participanții sunt vaccinați, este permisă prezența spectatorilor până la capacitatea maximă.

La concerte sau alte spectacole în aer liber pot participa mai mult de 2.500 de spectatori doar dacă toți sunt vaccinați.

Nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate cu număr de persoane diferit în funcție de câți sunt vaccinați, astfel:

  • maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora
  • maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (2 mp de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru COVID, fie au trecut prin boală
  • până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.