Prezent la Botoșani, premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă va fi necesar paşaportul COVID în mall-uri, în weekend. În acest context, șeful Executivului a afirmat că nu este adeptul variantei ca vaccinaţii sau nevaccinaţii să meargă separat la mall.

El a mai adăugat că mall-urile au fost deschise anul trecut şi că ar fi ridicol ca acestea să fie închise acum, cu atât mai mult în contextul în care există și vaccinul.

Totodată, el a mai subliniat faptul că cu toate acestea sunt luate în calcul și astfel de soluții.

“Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală.

Florin Cîțu, despre restricțiile pentru cei nevaccinați

Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise. Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.

Declarațiile premierului Florin Cîțu au fost făcute în cadrul unei vizite la un centru de vaccinare din Botoşani. Cu această ocazie, premierul a mai declarat că a dorit să verifice că această capacitate de vaccinare este intactă.

El a mai subliniat faptul că având în vedere situația epidemiologică extremă, este nevoie ca capacitatea de vaccinare să fie păstrată.

“Am venit să văd că există această capacitate de vaccinare, că este intactă, că nu s-a schimbat nimic şi suntem pregătiţi pentru a vaccina la capacitate maximă. (…) E foarte important să păstrăm capacitatea de vaccinare”, a explicat premierul.

Premierul a mai vorbit și despre testarea personalului medical și din învățământ. Potrivit acestuia, se va propune vaccinarea și testare angajaților din aceste domenii cheie.

“Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea în funcţie de discuţiile cu specialiştii care o să fie varianta aprobată, vom discuta şi în coaliţie. Dar eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a declarat Florin Cîţu.