Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a făcut un anunț important, duminică seara, privind posibilitatea unui nou lockdown în România. El a dat detalii în ipoteza în care va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat a spus, la Digi 24, că așteaptă să vadă cum va crește numărul cazurilor de COVID-19 și apoi incidența, pentru a vedea ce decizii se iau.

„Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România

Întrebat dacă va mai fi un lockdown în România, Arafat a dat un răspuns categoric. El a spus că nu asta este intenția și nu crede că se va întâmpla.

„Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a mai spus șeful DSU.

COVID continuă să lovească puternic în România. Până duminică, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În intervalul 21.08.2021 (10:00) – 22.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 9 decese (2 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Iași, Prahova, Suceava, Vaslui și Municipiul București.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca