Noi restricţii, începând de miercuri, în staţiunea Bran. Sunt vizate şi alte şase localităţi din judeţul Braşov. Aceste noi reguli se aplică după ce în Bran, incidenţa cazurilor de COVID-19 se apropie de 5 la o mie de locuitori.

Autorităţile judeţene din Braşov impun, începând de miercuri, restricţii privind circulaţia persoanelor şi programul de funcţionare al agenţilor economici în Bran şi Prejmer. În îceste localităţi incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit patru la o mie de locuitori. În plus, s-a constatat depăşirea unor praguri privind infectarea în alte cinci localităţi unde se impun restricţiile prevăzute de lege.

Comuna Bran, una dintre atracţiile turistice din judeţul Braşov, intră, începând de miercuri, de la miezul nopţii. Regulile vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile. Sunt restricţii privind funcţionarea agenţilor economici şi circulaţia persoanelor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat o hotărâre prin care constată că în localitatea Bran incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 4,67/1000 de locuitori şi, prin urmare, aplică restricţiile privind orarul agenţilor economici şi circulaţia persoanelor, restricţii aplicabile în zilele de week-end, informează news.ro. Aceleaşi măsuri sunt adoptate şi în cazul localităţii Prejmer, unde rata de infectare cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 este de 4,38/1000 de locuitori.

Ce zone mai sunt vizate de restricții

De asemenea, în comuna Buneşti, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 a crescut la 3,43/1000 de locuitori şi în Ucea, unde incidenţa cumulată a cazurilor a ajuns la 3,23/1000 de locuitori se impun restricţii, tot începând de miercuri. În schimb localităţile Caţa, Augustin şi Budila au depăşit pragul de 1,5 infectări la o mie de locuitori, iar în aceste comune se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile corespunzătoare limitelor de incidenţă între 1,5 şi 3/1000 de locuitori.

Cu o zi în urmă, staţiunea Predeal a intrat și ea în zona restricțiilor, după ce s-a depăşit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori. În acest context, începând cu ziua de marți, 13 aprilie, au intrat în vigoare noi restricții, care vor afecta programul de funcționare al restaurantelor, dar și al hotelurilor.

Sursa foto: Dreamstime