COVID-19 continuă să facă mari probleme în toată România. Două localităţi din Braşov au incidenţa infectărilor de peste 7,5 la mie şi alte zece raportează o rată a infectărilor de peste 4 la mia de locuitori.

Cod roşu de COVID-19 în Braşov

Este cod roşu de COVID-19 în judeţul Braşov. Două localităţi braşovene raportează o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de peste 7,5 la mia de locuitor, alte zece înregistrează rate de infectare cu nou coronavirus de peste 4 la mie, în timp ce alte câteva comune au indici de infectare de peste trei la mie.

Autorităţile din judeţ au adoptat, sâmbătă, noile restricţii în funcţie de indicii din fiecare localitate.

Potrivit datelor oficiale raportate sâmbătă de autorităţile din Braşov, oraşul Ghimbav are o rată de infectare de 7,56 la mia de locuitori, iar comuna Sânpetru raportează un indice de 7,55 la mie. Comuna Sânpetru este în carantină zonală din data de 17 martie.

Zece oraşe şi comune au indici de infectare peste patru la mie, dar mai mici de 7,5 la mie, fiind vorba despre municipiul Braşov (7,48‰), Hărman (5,96‰), municipiul Săcele (5,52‰), Bod (5,24‰), Cristian (5,09‰), municipiul Coldea (4,4‰), Râşnov (4,39‰), Vulcan (4,38‰), Zărneşti (4,37‰) şi Drăguş (4,31‰).

Pe de altă parte, datele oficiale arată că localităţile Prejmer şi Hălchiu se apropie de pragul de infectare de 4 la mie, cu indici de 3,97, respectiv 3,75 la mie, raportaţi sâmbătă.

În localităţile cu indici ridicaţi de infectare cu SARS-CoV-2 se aplică restricţiile prevăzute de lege pentru fiecare caz, a decis, sâmbătă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.