Anunțul a fost făcut de preşedintele Tayyip Recep Erdogan. Acesta a anunţat marţi, după o şedinţă a guvernului de la Ankara, că restaurantele, piscinele, frizeriile, cinematografele şi sălile de ceremonii şi de spectacole din Turcia se vor închide zilnic la orele 22, pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite Reuters, citată de agerpres.

Decizia oficialului survine după ce numărul zilnic de cazuri de infectare cu coronavirus din Turcia a crescut puternic în ultimele zile. Mai exact, se pare că doar luni, au fost depistaţi 2.302 de purtători. Datele oficiale comunicate de autorităţile turce se referă doar la bolnavii care prezintă simptome.

Situația devastatoare și în Grecia

Și în Grecia, țară vecină cu Turcia, cazurile de coronavirus înregistrează creșteri alarmante. În acest context, țara a extins o interdicţie de circulaţie pe perioada nopţii şi a închis restaurantele, barurile, cinematografele şi muzeele din cele mai populate zone ale ţării timp de o lună începând de marţi, în încercarea de a ţine sub control reapariţia cazurilor de COVID-19, informează agerpres.

Grecia, care s-a descurcat mai bine decât multe alte state europene la izbucnirea pandemiei, în principal din cauza unui lockdown timpuriu la nivel naţional, a raportat mai puţine contaminări decât majoritatea ţărilor europene.

Totouși, în ciuda tuturor acestor lucruri, Grecia a înregistrat o creştere treptată a infecţiilor de la începutul lunii octombrie şi a început să reimpună restricţii.

În ceea ce privește bilanțul cazurilor de coronavirus, acesta marechează creșteri alarmante. Grecia a înregistrat luni 1.152 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce urcă la 42.080 numărul total al infectărilor, din luna februarie. În total, 642 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza bolii.

În acest context, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a îndemnat oamenii să respecte cele mai recente restricţii şi să evite un lockdown la nivel naţional.”Dacă implementăm măsurile, vom putea fi mai optimişti în decembrie”, a declarat Petsas pentru Skai TV.