Potrivit Reuters, Grecia a extins o interdicţie de circulaţie pe perioada nopţii şi a închis restaurantele, barurile, cinematografele şi muzeele din cele mai populate zone ale ţării timp de o lună începând de marţi, în încercarea de a ţine sub control reapariţia cazurilor de COVID-19, informează agerpres.

Grecia, care s-a descurcat mai bine decât multe alte state europene la izbucnirea pandemiei, în principal din cauza unui lockdown timpuriu la nivel naţional, a raportat mai puţine contaminări decât majoritatea ţărilor europene.

Totouși, în ciuda tuturor acestor lucruri, Grecia a înregistrat o creştere treptată a infecţiilor de la începutul lunii octombrie şi a început să reimpună restricţii.

Economia Greciei va fi grav afectată

Totodată, unii greci sunt de părere că noile restricţii vor afecta activitatea economică într-o ţară care a ieşit recent dintr-o criză a datoriilor de un deceniu. „Vorbim despre o catastrofă. Multe dintre afacerile care se vor închide nu se vor mai redeschide. Vorbim despre oameni care vor ajunge şomeri, despre pierderi imense în venituri şi în PIB-ul”, a declarat Antonis Kalamaras, un angajat al unei taverne, pentru Reuters.

În ceea ce privește bilanțul cazurilor de coronavirus, acesta marechează creșteri alarmante. Grecia a înregistrat luni 1.152 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce urcă la 42.080 numărul total al infectărilor, din luna februarie. În total, 642 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza bolii.

În acest context, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a îndemnat oamenii să respecte cele mai recente restricţii şi să evite un lockdown la nivel naţional.”Dacă implementăm măsurile, vom putea fi mai optimişti în decembrie”, a declarat Petsas pentru Skai TV.