Hotelul Conrad din insula Rangali este trecut deja pe harta multor persoane îndrăgostite de călătorii și aventură. Pe lângă confortul garantat de cele cinci stele ale resortului și poziționarea sa strategică pe o mică insulă a atolului Alif Dhaal din Maldive, acesta are în componență și un restaurant cât se poate de interesant. Imaginat și construit de compania neo-zeelandeză M. J. Murphy Ltd., restaurantul Ithaa se află la cinci metri sub nivelul mării și poate servi simultan masa pentru maximum 14 persoane.

Deschis în 2005, restaurantul servește preparate fusion dar și mâncăruri specifice zonei Maldivelor. Cum locurile sunt limitate este indicat să faceți rezervare cu cel puțin o zi înainte dacă doriți să serviți masa la o anumită oră și să evitați coada care se formează înaintea scării în spirală care permite accesul. Având în vedere exotismul locației orice neavizat se poate aștepta ca prețurile să fie astronomice. Ei bine, nu este chiar așa. Costul unei cine romantice, la lumina lumânărilor, alături de vietăți marine care te privesc curioase de dincolo de pereții din sticlă este de circa 120 de dolari.

Este interesant de menționat că întregul „tub” în care se află spațiul de servire a fost asamblat la Kuala Lumpur și transportat apoi cu ajutorul unei barje oceanice. După un drum de 16 zile, structura din sticlă a fost coborâtă sub apă și preluându-și rapid funcția de restaurant. Proiectanții structurii au garantat utilizarea ei în actualele condiții doar pentru 20 de ani.