Conform acestora, „măsurile sunt stupefiante” și îi expune riscului de faliment deoarece sunt forțați să plătească personalul chiar dacă se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Potrivit unui ordin avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela,  suspendările vor avea loc pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus).

Decizia care îi afectează

Schimbările vor avea loc începând de marţi, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile.

„De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, este transmis într-un comunicat de presă.