Numere de telefon cele mai periculoase! Metoda apelurilor pierdute este o escrocherie care face ravagii în multe țări din întreaga lume. Acum,  escrocii care nu sunt interesați să muncească, devin din ce în ce mai inventivi. Ei găsesc noi tehnici, cum este cea din prezent.

Spre deosebire de alte scheme folosite în trecut, de data aceasta, nici măcar nu este nevoie să răspunzi la apel. Autoritățile au explicat cum funcționează, de fapt, schema și ce trebuie să faci pentru a nu cădea în plasă.

Atenție la apelurile pierdute

De-a lungul timpului, tâlharii au găsit numeroase modalități de a fura sume semnificative de bani de la cetățeni. De la clasicul text telefonic la tehnologii avansate precum inteligența artificială, acum au descoperit o nouă „invenție”. Dacă observați că primiți un apel pierdut sau două de la numere de telefon necunoscute, există șanse mari să fiți vizați de hoți. Este posibil să nu auziți nici măcar sunetul telefonului.

Infractorii profită de curiozitatea oamenilor și de teama lor față de necunoscut. Mulți oameni sunt tentați să răspundă la apelurile pe care le-au pierdut, chiar dacă au durat doar două sau trei secunde. Dacă răspundeți la astfel de numere de telefon, cădeți deja în plasa hoților.

telefoane mobile
SURSA FOTO: Dreamstime

Cum funcționează noua escrocherie

De aceea este crucial să înțelegeți cum funcționează această escrocherie.

Atunci când sunați înapoi la numere de telefon care v-au apelat, veți ajunge să vorbiți cu persoane din țări străine. Acest lucru vă poate genera costuri suplimentare considerabile.

Hoții care vă caută, primesc un comision din apelurile dvs. Cu cât petreceți mai mult timp la telefon, cu atât veți fi expuși unor costuri mai mari.

Prefixele țărilor pe care trebuie să le evitați când le vedeți pe mobil

Garda Civilă din Spania avertizează că este important să nu răspundeți la apelurile care încep cu anumite prefixe, cum ar fi:

  • 355 (Albania);
  • 225 (Coasta de Fildeș);
  • 233 (Ghana);
  • 234 (Nigeria).

Această schemă de escrocherie este activă și în România. Este esențial să nu vă expuneți numerele de telefon pe diferite site-uri web sau să le oferiți cuiva necunoscut. Hoții generează numere aleatorii și sunt în căutare de victime. Prin urmare, este recomandat să ignorați apelurile de la numere necunoscute, în special cele din străinătate.