Bulgaria a stabilit regulile pentru turiști. Destinația de vară preferată a românilor, Bulgaria a avut de suferit anul trecut, de pe urma pandemiei de Covid-19.

Sofia speră ca anul acesta turismul să contribuie din nou la creșterea produsului intern brut, așa cum o făcea înainte de pandemie.

Bulgaria a stabilit regulile pentru turiști. Restricțiile se vor face simțite

Sezonul turistic de vară al Bulgariei urmează să se deschidă pe 1 mai, conform planurilor guvernamentale, care au ca scop primirea turiştilor în staţiunile de la Marea Neagră dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ, informează DPA.

Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat luni Ministerul Turismului din Sofia.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi.

Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din produsul intern brut al celei mai sărace ţări din UE.

Turcia nu va cere pașaport de vaccinare

În context, trebuie precizat că Turcia a dat asigurări, prin vocea ministrului Turismului de la Ankara, că nu va solicita pașapoarte de vaccinare turiștilor străini care vor să călătorească în țară.

Ministrul de Turism, Mehmet Ersoy, a precizat că nu va solicita dovadă de vaccinare şi, după 15 aprilie, se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus.

Ersoy a dat asigurări că Turcia dispune de proceduri vamale la cale mai înalte standarde internaționale, care vor permite turiștilor să circule prin Turcia fără a se expune unui risc major de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

”Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a precizat Mehmet Ersoy, arătând că, după 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei.

El a adăugat că angajații hotelurilor și ai altor resorturi turistice vor fi încadrați în categoria prioritară pentru a se vaccina, înaintea sezonului de vară.