O cântăreață de legendă în România a fost internată. Valul trei al pandemiei de coronavirus se face resimțit tot mai acut.

Numărul mare de persoane care au nevoie de spitalizare pune o presiune tot mai mare pe sistemul sanitar.

O cântăreață de legendă în România a fost internată. Infectată cu Covid-19 la 81 de ani

Cântăreaţa de muzică populară şi lăutărească Gabi Luncă este internată la Spitalul Judeţean Ilfov, bolnavă de COVID-19.

Gabi Luncă este conştientă, cooperantă şi are o evoluţie staţionară.

Artista, una dintre cele mai renumite cântărețe de muzică populară și lăutărească din România, este stabilă hemodinamic şi nu are febră.

Cântăreaţa Gabi Luncă are 81 de ani, potrivit antena3.ro.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.118 de cazuri noi de COVID-19, iar 133 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS CoV-2.

Până marţi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 868.799 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19) şi 21.698 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.096. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.

”Marea doamnă a muzicii lăutărești”

Gabi Luncă este născută în data de 16 octombrie 1938, la Vărbilău, în județul Prahova, fiind una dintre cele mai renumite cântărețe de muzică populară și lăutărească din România, cu o voce de argint și cu ”vibrato-urile dulci”, a cucerit publicul din țară și de peste hotare, timp de peste jumătate de secol.

Din 1992 cântă doar muzică religioasă. Este persoană publică, politician, cetățean de onoare al Comunelor: Șiria jud. Arad și Vărbilău jud. Prahova. Este misionar creștin și filantrop.

Alături de Dona Dumitru Siminică, Romica Puceanu și Victor Gore, Gabi Luncă aparține generației „clasice” a muzicii lăutărești urbane (mahala).

A fost numită ”marea doamnă a muzicii lăutărești”, iar jurnalista germană Grit Friedrich, specialistă în cultura Europei de Est, a spus despre ea: ”Vocea de argint a lui Luncă, cântecul său ușor încordat au fost de multe ori copiate, însă nimeni nu a reușit să o egaleze”.