Foştii duci de Sussex ar fi trebuit să fie prezenți anul trecut la ceremonia de la Cenotaful din centrul Whitehall. Totuși, acest lucru a fost interzis de către Regina Elisabeta, conform dailymail.co.uk

Prințul Harry nu a fost prezent deoarece nu mai poate face alegeri în acest sens după ce a decis să renunţe la familia sa, transmite sursa menționate.

Regina este fermă în decizia sa

Trebuie menționat că Prințul Harry s-a arătat dornic să participe la comemorarea militarilor care au murit în bătălia de la Gallipoli, în timpul Primului Război Mondial.

În fiecare an, membrii Familiei Regale depun coroane la Cenotaf, pentru a onora memoria celor 131.000 de soldaţi care au fost ucişi, dintre care 25.000 de britanici.

Lucrurile au fost diferite de data aceasta pentru foştii duci de Sussex. Prințul Harry şi Meghan au depus flori doar în Cimitirul Naţional din Los Angeles, la mormintele a doi soldaţi din Commonwealth.

Potrivit sursei menționate, Regina Elisabeta este foarte fermă în decizia sa și a transmis de multe ori că tot ce contează este familia și ce reprezintă aceasta.

Aparent, Harry a fost foarte deranjat de decizia luată de bunica sa, mai ales că acesta a sprijinit ani la rând militarii din Regatul Unit.

Chiar dacă termenul limită pentru plecarea lui Markle este de 31 martie 2021, foştii duci de Sussex doresc să se întoarcă în Marea Britanie pentru a negocia termenii unui nou acord. Totuși, este foarte posibil ca discuţia să aibă loc doar online, deoarece Regatul Unit se află într-o situaţie fără precedent în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus.

Se pare că fostul cuplu regal şi-a arătat intenţia de a participa la trei evenimente importante de anul acesta: ziua de naştere a Reginei Elisabeta (21 aprilie), ziua de naştere a ducelui de Edinburgh – Filip (10 iunie), dar şi dezvelirea unei statui a prinţesei Diana.