Palatul Regal din Suedia a anunțat că regele Carl Gustav al XVI-lea, şi soția sa, regina Silvia au fost vaccinaţi anti-covid, vineri, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cuplul regal a primit prima doză de vaccin la Castelul Stenhammar, situat la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Stockholm, unde locuiesc în prezent.

Regele a transmis și un mesaj cetățenilor. Acesta i-a invitat pe toți să se vaccineze împotriva noului coronavirus dacă au posibilitatea să facă acest lucru în următoarea perioadă.

Mesajul regelui după vaccinarea anti-covid

“Marea vaccinare împotriva COVID-19 este acum în curs de desfăşurare în toată ţara noastră. Sper că toţi cei care vor avea posibilitatea de a fi vaccinaţi în lunile următoare să aleagă să o facă”, a comentat regele într-un comunicat.

Potrivit acestuia, vaccinarea este singurul lucru care ne poate ajuta să revenim cât mai repede la normal.

“Astfel încât să putem trece împreună şi cât mai repede posibil prin această perioadă dificilă”, a mai adăugat acesta

De menționat este faptul că regele Suediei are 74 de ani, iar soţia sa, Silvia, 77 de ani. Vaccinarea lor a fost “efectuată la sfatul medicului regal”, a indicat palatul.

Cuplul regal suedez se alătură astfel suveranilor care au primit deja o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, printre aceştia figurând regina Angliei, Elisabeta a II-a, şi regina Danemarcei, Margareta a II-a.

Luna trecută, regele Carl Gustav al XVI-lea s-a pronunţat pe marginea crizei sanitare din Suedia, estimând că ţara sa a “eşuat” în lupta împotriva COVID-19.

Și în România campania de vaccinare a început chiar la finalul anului trecut. Cadrele medicale au fost primele vaccinate, iar a doua etapă a campaniei de vaccinare a început vineri, 15 ianuarie. Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat și el tot vineri și i-a îndemnat pe români să facă și ei același lucru pentru a pune capăt pandemiei de COVID.