Regele Salman al Arabiei Saudite, în vârstă de 84 de ani, a fost supus unei intervenţii reuşite de extirpare a vezicii biliare, a anunţat joi agenţia saudită SPA, citată de DPA.

Suveranul saudit a fost internat luni în spitalul King Faisal Specialist din Riad pentru investigaţii medicale în urma unei inflamaţii a vezicii biliare.

”Regele va rămâne o perioadă în spital, conform planului de tratament recomandat de echipa medicală”, a anunţat joi cabinetul regal.

Starea de sănătate a regelui Salman, care conduce regatul saudit din anul 2015, face obiectul multor speculaţii. El a cedat în anul 2017 majoritatea prerogativelor către fiul său Mohammed bin Salman, în vârstă de 34 de ani, devenit liderul de facto al ţării.

Tot în 2017, după cedarea acestor prerogative, zeci de membri ai casei regale, foşti oficiali şi oameni de afaceri influenţi au fost arestaţi în cadrul a ceea ce autorităţile au numit a fi o companie anticorupţie.

De asemenea, prinţul Mohammed bin Salman este bănuit că a orchestrat în 2018 uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în consulatul saudit de la Istanbul, acuzaţie respinsă de oficialii de la Riad.