Regele Charles, tratament și operație pentru prostată mărită

Regele Charles are probleme de sănătate care au pus întreaga lume pe jar. Regina Camilla, soția Regelui Charles, a fost prezentă recent la un eveniment desfășurat în localitatea Swindon din Anglia.

Cu această ocazie, Regina a furnizat informații despre starea de sănătate a soțului ei, Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani.

Ea a dezvăluit că monarhul urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale programate. Operația este necesară din cauza unei afecțiuni la prostată.

În comunicatul de presă emis săptămâna trecută de către Palatul Buckingham, s-a anunțat că Regele Charles al III-lea urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale la prostată.

Totodată, se menționa că afecțiunea regelui este benignă, însă acesta va avea parte de o „procedură corectivă”.

„La fel ca mii de bărbaţi în fiecare an, regele a solicitat tratament pentru o prostată mărită”, anunța comunicatul.

Ca urmare a unui control de rutină, fiul Reginei Elisabeta a fost diagnosticat, chiar dacă nu manifestase niciun simptom.

Se pare că Regina Camilla însăși i-ar fi sugerat să acorde o atenție sporită stării sale de sănătate.

După intervenția chirurgicală, monarhul intenționează să se retragă temporar din îndatoririle regale.

În cadrul unei vizite la Deacon and Sons, o afacere cu bijuterii care are o tradiție de peste 175 de ani în Swindon, Regina Camilla a fost întrebată despre starea de sănătate a Regelui Charles înainte de intervenția sa chirurgicală.

Ea a afirmat că starea monarhului este „bună” și și-a exprimat mulțumirile față de persoana care a dorit să afle cum se simte Regele, conform informațiilor publicate de Daily Mail.

Regele Chales si Camilla
Regele Chales si Regina Camilla (SURSA FOTO: Dreamstime)

Regele Charles nu este singurul care are probleme de sănătate. Kate Middleton a fost operată în secret

Săptămâna trecută, nora Regelui, Kate Middleton, a fost supusă unei intervenții chirurgicale la o clinică privată din Londra.

La data de 17 ianuarie 2024, Palatul Kensington a emis un comunicat prin care a informat că Kate Middleton, soția lui William, a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale la un spital privat din Londra.

Nu au fost puțini cei care au fost cei interesați să afle mai multe despre starea de sănătate a Prințesei de Wales.

Știrea că Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale a stârnit surprinderea tuturor! Cu toate că operația a fost un succes, Prințesa de Wales se va confrunta cu o perioadă considerabilă de recuperare.

„Se preconinează că va rămâne în spital între zece și paisprezece zile, înainte de a se întoarce acasă pentru a-și continua recuperarea. Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puțin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paște (31 martie – n.r.).

Prințesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declarație. Ea speră că publicul va înțelege dorința ei de a menține cât mai multă normalitate pentru copiii ei; și dorința ei ca informațiile medicale personale să rămână private”, a transmis Palatul Kensington.

Kate Middleton
Kate Middleton (SURSA FOTO: Dreamstime)

Palatul Kensington nu a dezvăluit detalii despre natura afecțiunii de care suferă Kate Middleton, soția lui William. Cu toate acestea, comunicatul palatului a subliniat că nu există suspiciuni privind prezența unui tip de cancer.

Cu toate acestea, au existat și speculații din partea unor persoane cu privire la starea de sănătate a lui Kate. Mulți au presupus că ar putea fi vorba despre o histerectomie, adică o intervenție chirurgicală complexă de extirpare a uterului. Potrivit specialiștilor, histerectomia poate fi recomandată în cazul în care există suspiciuni de cancer de col uterin.