Aniversare lipsită de fast pentru Regele Charles

Zi importantă în Regatul Unit: astăzi, 6 mai, se împlinește un an de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea.

Suveranul britanic în vârstă de 75 de ani preferă mult mai puțin fast de data aceasta, după un an plin de evenimente neașteptate. Regele va sărbători într-un mod discret, alături de prietenii apropiați, la Windsor.

Chiar și soția sa, Regina Camilla, este puțin probabil să fie prezentă, deoarece se află cu propria familie la casa lor privată din Wiltshire, Ray Mill House.

The Daily Mail scrie că Regele Charles dorește să marcheze această zi „după modelul mamei sale”, fără prea multă agitație, deoarece ascensiunea sa este atât de intrinsec legată de trista pierdere a Reginei Elizabeth.

De asemenea, încă nu se știe dacă se va întâlni cu fiul său cel mic, Prințul Harry. Acesta este așteptat să vină din SUA la Londra în această săptămână pentru Jocurile Invictus pe care le patronează.

Prințul Harry și Meghan Markle
Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle / SURSA FOTO: Dreamstime

Regele revine luni la Londra

Palatul Buckingham va marca aniversarea Încoronării Regelui pe platformele de social media, în timp ce la Londra vor avea loc ceremonii militare. Trupa Regală de Artilerie Călare a Regelui va efectua o salut regal cu 41 de tunuri și 71 de cai, care vor trage șase tunuri de câmp din epoca Primului Război Mondial.

La Turnul Londrei, regimentul Honourable Artillery Company va trage un salut regal cu 62 de tunuri. Alte omagii vor avea loc la Edinburgh, Cardiff, York și Hillsborough, în Irlanda de Nord.

Cu toate acestea, nu vor avea loc prea multe „sărbători” în familie, în special din partea Regelui Charles însuşi, care se va bucura mai mult ca sigur de o cină privată.

Monarhul se întoarce la Londra luni, 6 mai, după ce a primit aprobarea medicilor de a avea din nou mai multe angajamente publice, în timp ce își continuă tratamentul împotriva cancerului. În weekend, presa a relatat că Prințul William este îngrijorat de faptul că tatăl său își asumă prea multe responsabilități.

Harry vine la Londra, dar nu se ştie dacă se va vedea sau nu cu tatăl său. Cu William sigur nu se va întâlni

Prințul Harry, la rândul său, probabil va zbura spre capitala britanică luni, înainte de o slujbă la Catedrala St. Paul, miercuri după-amiază, pentru a marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus.

La acest moment, nu se știe dacă se va întâlni din nou cu tatăl său, deoarece nimic nu a fost trecut în agenda oficială în acest sens. Palatul Buckingham a refuzat în repetate rânduri să comenteze, hotărât să nu inflameze discursul public în jurul acestui subiect.

Când, la începutul acestui an, Regele Charles a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer, Prințul Harry a venit din Statele Unite la Londra și s-a întâlnit cu tatăl său pentru doar o oră, după care s-a întors a doua zi în SUA.

Harry a declarat ulterior pentru emisiunea Good Morning America că speră ca boala tatălui său să poată „reunifica” familia.

În mod sigur, prinţul Williamnu se va întâlni cu fratele său. El se va afla la Windsor pentru o ceremonie de învestitură înainte de a pleca în West Country pentru mai multe îndatoriri oficiale.