Un prieten al monarhului a susținut că Charles „este hotărât să învingă boala și face tot ce poate”, adăugând: „Toată lumea rămâne optimistă, dar el se simte foarte rău. Mai mult decât lasă impresia cei de lângă el”.

„Am vorbit cu prietenii regelui în ultimele săptămâni, despre sănătatea lui, iar singurul răspuns a fost: „Nu este bine”, a dezvăluit Tom Sykes de la Daily Beast.

Perspectivă înspăimântătoare pentru William și Kate

Potrivit PageSix, scriitorul regal Tina Brown a făcut, de asemenea, aluzie la problemele de sănătate ale monarhului, scriind recent că boala lui Charles i-a situat pe prințul William și pe Kate Middleton „în situația înfricoșătoare de a urca pe tron ​​tocmai atunci când sperau că, pentru o perioadă de timp, își vor ține copiii departe de atenția publicului.” „Se pare că această perspectivă le provoacă o anxietate uriașă”, a declarat ea.

Sykes spune că planurile de înmormântare ale regelui – cu numele de cod „Operațiunea Podul Menai” – sunt revizuite. Un document separat, care afirmă ce a mers bine la înmormântarea Reginei Elisabeta, în septembrie 2022 și ce ar putea fi făcut mai bine data viitoare când moare un monarh, circulă deja printre cei de la Palatul Regal, potrivit Daily Beast.

Toate sursele au subliniat că planurile de înmormântare sunt în permanentă revizuire. Cu toate acestea, un fost angajat a recunoscut că problemele de sănătate ale lui Charles au dat planurilor o altă nuanță și sunt în permanentă actualizare.

„Planurile au fost șterse și sunt în mod activ ținute la zi”, a explicat fostul angajat.

„Nu este ceva la care nu te-ai aștepta, având în vedere că regele a fost diagnosticat cu cancer”, a adăugat el.

Regele Charles și Kate Middleton
SURSA FOTO: Facebook, Haniya Sadaf

Pentru fiecare monarh britanic există un plan detaliat, redactat cu mult timp înainte de decesul acestuia. Cel al Reginei Elisabeta a fost denumit „Operațiunea Podul Londrei” și a inclus un ghid pas cu pas, de la așezarea sicriului până la pregătirile funerare. În cazul decesului Regelui Charles, ”Operațiunea Podul Menai” va fi declanșată, cu protocoale foarte specifice, potrivit experților regali.

Pregătirile pentru înmormântarea lui Charles au început în momentul în care a devenit rege. Acum, pe fondul unor speculații mai mult sau mai mult puțin credibile, mulți se întreabă ce se va întâmpla când regele Charles va muri.

Familia Regală trebuie să fie pregătită pentru orice

Oricât de sinistru ar suna, Familia Regală trebuie să fie pregătită pentru orice eventualitate. Și, așa cum se știe, există un lanț de evenimente și tradiții pentru plângerea și înhumarea suveranului, pentru încoronarea noului monarh și schimbarea liniei regale de succesiune.

„Pregătirile pentru înmormântarea lui Charles au început din momentul în care a devenit rege”, a declarat Nicoletta Gullace, expert în familia regală și profesor asociat de istorie la Universitatea din New Hampshire. „El este implicat personal în propriul plan privind decesul său”, a continuat ea.

„Operațiunea Podul Menai” va fi activată

Numele de cod pentru moartea Regelui Charles al III-lea este „Operațiunea Podul Menai”, denumită după primul pod suspendat din fier din lume, situat în Anglesey, Țara Galilor.

Majestatea Sa Regina a avut numele de cod „Operațiunea Podul Londrei” pentru aranjamentele care au urmat morții sale. Planul includea anunțarea decesului, perioada de doliu oficial și detaliile funeraliilor de stat.

„Operațiunea London Bridge” a fost creată încă din anii 1960, la doar câțiva ani după încoronarea sa, și a fost revizuită de mai multe ori în anii dinaintea morții sale din 2022.