”Avertizăm patronatele din domeniu că reducerea taxei pe valoarea adăugată la produsele alimentare la 5% trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură şi a celui la nivel de societăţi comerciale. Agricultura este singurul sector al economiei care nu are un contract colectiv de muncă la nivel de ramură şi la nivel de societăţi comerciale, ceea ce face ca forţa de muncă din acest sector să fie vulnerabilă şi, practic, la mâna patronilor”, a declarat Niculae Ştefan, preşedintele Agrostar, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, contractele colective de tipul celor menţionate ar asigura stabilitatea locurilor de muncă, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, combaterea muncii la negru şi a evaziunii fiscale.

Acesta a precizat, totodată, că problemele cu care se confruntă salariaţii din domeniu trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat – patronat, în acord cu legislaţia europeană.

Federaţia Agrostar are peste 50.000 de membri care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: vegetal, creşterea animalelor, avicultură, legumicultură, pomicultură.