Marea Britanie a raportat joi un număr record de 569 de decese legate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total ajungând astfel la 2.921, transmit Reuters şi dpa, conform Agerpres.

„Dintre cei spitalizaţi în Marea Britanie care au fost testaţi pozitiv la coronavirus, 2.921 au decedat, din nefericire”, a comunicat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministerului, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este de 33.718, dintr-un total de 163.194 de indivizi testaţi.

Experţi guvernamentali estimează însă că sute de mii de britanici sunt infectaţi cu coronavirus.

Marea Britanie este una din ţările cu cel mai negru bilanţ al deceselor, după Italia, Spania, SUA, Franţa, China şi Iran.

Peste jumătate din britanici consideră că măsurile au fost luate prea lent

În tot acest timp britanicii consideră că Guvernul s-a mișcat mult prea încet în luarea de măsuri împotriva COVID-19. Peste jumătate dintre britanici consideră că guvernul prim-ministrului Boris Johnson a fost prea lent în luarea măsurilor pentru a contracara răspândirea coronavirusului, arată un sondaj de opinie publicat tot joi.

Sondajul Ipsos MORI, realizat online între 27 şi 30 martie, arată că 56% dintre respondenţi cred că măsurile de distanţare socială au fost luate prea târziu de guvern, comparativ cu 4% care consideră că au fost impuse prea devreme.

Ipsos MORI a precizat că a intervievat 1.072 de adulţi britanici în vârstă de 18-75 de ani.