În condiţiile unui trafic aglomerat, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfaşurarea normală a traficului rutier, să păstreze liber centrul intersecţiei, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public și să nu claxoneze inutil

De asemenea, este recomandată asigurarea unei bune vizibilități prin curăţarea parbrizului şi folosirea sistemului de dezaburire. Autoritățile recomandă conducătorilor auto și să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor,  să nu conducă dacă sunt obosiţi și să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric.

Este recomandată și păstrarea unei distanțe suficiente pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, păstrarea calmului în trafic și respectarea semnalelor poliţiştilor rutieri.

Recomandări pentru pietoni

Pietonilor li se recomandă să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora.

De asemenea, autoritățile recomandă pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate, să aştepte sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate, să constituie pentru cei mici un exemplu pozitiv, respectând regulile de circulaţie iar după coborârea din mijloacele de transport public să nu traverseze prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se poate face după plecarea lor din staţie prin locurile rezervate trecerii.

Accidente rutiere și semafoare defecte

S-a constatat că în ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 6 accidente rutiere, soldate cu 6 persoane rănite uşor. De asemenea, autoritățile avertizează că au fost observate semafoare defecte în Piaţa Sudului, Charles de Gaulle și Str. Lt. Aviator Radu Beller – B-dul Mircea Eliade.

Trafic rutier deviat sau restricționat

Ca urmare a lucrărilor la infrastructura rutieră, Brigada Rutieră a solicitat conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în următoarele zone: Şos. Pantelimon – Cora; Şos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar; Drumul Taberei – Str. Braşov; Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru; Str. Fabrica de Glucoză – lucrări de supralărgire; Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii; Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti; Splaiul Unirii – str. Nicolae Teclu.