Ca urmare a demersurilor CNMR de protest faţă de decizia Parlamentului Austriei de micşorare a alocaţiilor copiilor nerezidenţi şi susţinerii acestui demers de către Confederaţiile patronale din cadrul ARMIS, CoPreşedinţi Alianţei “România Demnă şi Puternică”(ARDP) Alexandru Cumpănaşu şi Bobby Păunescu, vor avea o întâlnire oficială luni, 14 ianuarie cu Excelenţa Sa Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Doamna Isabel Rauscher.

Scopul întâlnirii îl reprezintă discuţia despre alocaţiile copiilor cetăţenilor români nerezidenţi în Austria precum şi prezentarea punctelor de vedere şi măsurilor următoare ale Alianţei cu privire la decizia Austriei.

Acceptarea solicitării este văzută de solicitanți ca un act de nornalitate și deschidere către dialog:“Gestul Ambasadorului Austriei la Bucureşti E.S. Doamna Isabel Rauscher este unul de responsabilitate şi respect faţă de Alianţă, respectiv faţă de milioanele de români şi multitudinea de organizaţii sindicale, patronale, academice, culturale sau profesionale reprezentate de CNMR şi ARMIS. Cred că este şi o lecţie de democraţie pentru unii decidenţi români şi europeni care preferă să ignore uneori românii decât să poarte un dialog constructiv atunci când sunt criticaţi. Indiferent de rezultatul discuţiei de luni, apreciez sincer deschiderea şi respectul Excelenţei Sale faţă de vocea societăţii non-politice de la Bucureşti” a declarat Alexandru Cumpănaşu Preşedintele CNMR şi coPreşedinte al Alianţei “România Demnă şi Puternică”(ARDP).“Este de remarcat celeritatea cu care E.S. Ambasadorul Austriei la Bucureşti Doamna Isabel Rauscher a reacţionat la cererea a milioane de români reprezentaţi de Alianţa RDP privind o situaţie deosebit de sensibilă. Împreună cu Domnul Alexandru Cumpănaşu co-Preşedintele ARDP voi da curs onorantei invitaţii de luni şi sper într-o discuţie constructivă” a declarat Bobby Păunescu Preşedintele ARMIS şi coPreşedinte al Alianţei “România Demnă şi Puternică”(ARDP).