Actualul lider interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este contestat vehement chiar de către fostul lider social-democrat, Viorica Dăncilă. Ea îl critică dur pe actualul preşedinte interimar, în mai multe mesaje postate pe pagina sa de socializare, după episodul adoptării tacite a proiectului privind Ţinutul Secuiesc în Camera Deputaţilor.

“Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului”, scrie Viorica Dăncilă. Ea îl acuză pe Ciolacu că fie nu şi-a făcut treaba de preşedinte al Camerei, fie “a închis ochii cu bunii ştiinţă pentru adoptarea unei legi care ne vinde ţara”. Oricare ar fi varianta corectă, Dăncilă spune că actualul lider PSD trebuie să-şi dea demisia pentru modul ruşinos în care a umilit românii.

“Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament”

“Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, este mesajul integral postat de Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ulterior, fosta şefă a PSD a mai postat un mesaj în care îl critica şi pe Ludovic Orban, alături de Ciolacu: “Responsabilitatea – sau mai bine zis IRESPONSABILITATEA – se împarte între conducerea Camerei Deputaților și conducerea Guvernului. Dacă Marcel Ciolacu a închis ochii, nu i-a păsat ori a fost incompetent, la fel a fost cazul și cu Ludovic Orban, care s-a raportat la subiect cu aceeași susținere tacită, nepăsare ori incompetență. Mai mult, nici liberalii importanți din Camera Deputaților n-au făcut nimic pentru a împiedica această jignire gravă la adresa românilor și acest demers de încălcare flagrantă a Constituției României.”