România va depăși vârful bolii atunci când numărul cazurilor noi de Covid-19 vor avea un trend constant descendent timp de două săptămâni, a explicat secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan.

Horațiu Moldovan spune că de această scădere constantă a cazurilor depinde relaxarea restricțiilor, care, în caz contrar, vor fi menținute în continuare, informează stirileprotv.ro.

Dacă nu scade numărul infectaților, nu ne relaxăm

„Trebuie să apară o descreștere a numărului de îmbolnăviri, evidentă, statistică, de la zi la zi, timp de mai multe zile, cel puțin o săptămână, să vedem că lucrurile descresc în mod evident și sigur, până la 2 săptămâni, când este cert că ne aflăm pe această curbă descendentă, că numărul de infecții scade, că numărul deceselor scade.

Cel mai important indicator este al cazurilor înregistrate de la zi la zi, să se înscrie pe un trend constant descendent”, a spus secretarul de stat. De asemenea, ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune însă că numărul bolnavilor de Covid-19 este într-o creștere moderată, valorile oscilând între 250 și 450 de cazuri noi pe zi.