Voci din sistemul bancar dau ca nume sigur pe Aura Socol, soţia unuia din strategii PSD, Cristian Socol, ca fiind de departe favorita în cursa pentru postul de guvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), una dintre cele mai importante funcţii din România,  în locul actualului guvernator, Mugur Isărescu, care a ocupat acest post timp de zeci de ani.

Aura Socol este în prezent profesor la Academia de Studii Economice, membru în Comisia care a elaborat planul naţional de aderare a României la moneda unică europeană şi membră în Consiliul de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cu toate că numele Aurei Socol era de ceva timp vehiculat ca fiind una dintre propunerile din interiorul PSD pentru înlocuire a guveratorului BNR, Mugur Isărescu, în prezent această informaţie pare să fie o certitudine, celu puţină dacă ne lumă după faptul că numele ei apare cap de listă pentru înlocuirile care vor avea loc în Consiliul de Administraţie al BNR în luna iunie 2019, asta dacă se respectă data la care au fost validaţi în Parlament membrii CA al BNR.

Aceleaşi surse sunt de părere că Mugur Isărescu va mai rămâne la şefia Băncii Centrale până în toamna acestui an, după care se va retrage din funcţie.

În ultima perioadă au apărut mai multe nume care ar fi vehiculate pentru postul de guvernator BNR, cum ar fi Lucian Isar, Darius Vâlcov, Florin Georgescu şi chiar Liviu Voinea, însă numele profesorului Aura Socol pare să fie adevărata opţiune, asta în cazul în care Isărescu chiar decide să plece.

Din 2007 în 2010 Aura Socol a lucrat în Ministerul Finanţelor la Direcţia de Analiză Macroeconomică şi Politici Financiare. Are un doctorat şi postdoctorat, ambele pe tema integrării României în zona euro. De asemenea, Mugur Isărescu este doctor în ştiinţe economice, fiind guvernator al Băncii Naţionale a României din septembrie 1990, adică de peste 29 de ani, fiind de asemenea şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Mandatul său de guvernator a fost reînoit de cinci ori în ultimele decenii.