Primarul Emil Boc a explicat marți, 25 ianuarie, de ce s-a întâlnit cu liderul AUR, George Simion, la Cluj-Napoca după ce în spațiul public au apărut acuzații dure cu privire la acest subiect.

Prima reacție a lui Boc după întâlnirea cu Simion

Edilul a răspuns astfel criticilor privind întâlnirea pe care a avut-o, acum câteva zile, cu liderul AUR. Reacția primarului din Cluj a venit după ce deputatul UDMR, Csoma Botond, a susţinut că că acesta l-ar fi legitimat prin acest gest pe un „scandalagiu extremist”.

În replică, invitat la Digi 24, Emil Boc explicat că s-a simţit obligat să se vadă cu George Simion deoarece este şi primarul celor de la AUR şi a fost mereu un om al dialogului. Mai mult primarul recomandă celor care-l critică să ţină minte că municipiul european de astăzi a fost o dată un bastion al naţionalismului.

„Eu sunt un adept al dialogului, chiar cu persoane care nu sunt de acord cu ele sau ele nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord şi acest lucru e important de ştiut. Suntem de acord că nu putem fi de acord cu privire la unele lucruri: cum este de exemplu procesul de vaccinare – avem viziuni diferite. Dar ne respectăm punctele de vedere. Dar avem şi multe lucruri care sunt comune: printre acestea susţinerea valorilor naţionale şi a interesului naţional şi tot ceea ce înseamnă perspectiva naţională într-o Europă formată dintr-un concert al naţiunilor, care nu presupune dispariţia valorilor naţionale şi topirea identităţilor naţionale“, a transmis primarul Emil Boc, potrivit news.ro.

Reacții dure după întâlnirea dintre Boc și liderul AUR din partea UDMR

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, l-a acuzat zilele trecute pe edilul Clujului că ajută la destabilizarea țării prin discuțiile avute cu George Simion miercurea trecută.

„Aş dori să-i atrag atenţia domnului Boc că acel George Simion, cu care s-a întâlnit la Cluj şi a identificat puncte comune de natură politică, a calificat Holocaustul drept o temă minoră, în acelaşi timp tot el a organizat violenţele antimaghiare din Valea Uzului, iar prin activitatea sa din parlament şi cea de pe stradă destabilizează ţara”, a scris Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, pe pagina sa de Facebook.

UDMR mai atrage atenția că „orice întâlnire de acest gen reprezintă un câştig în planul legitimităţii pentru acest scandalagiu extremist: „A fost o greşeală, domnule primar!”, i-a mai transmis membrul UDMR.