Pandemia de COVID ne-a obligat pe cei mai mulți dintre noi să facem față unei noi provocări. Lucrul de acasă a devenit în cele mai multe cazuri obligatoriu. Acest lucru s-a aplicat în mai toată lumea. Acum, o țară din Europa a dat lege. În Letonia, lucrul de acasă va deveni obligatoriu de săptămâna viitoare. Această măsură e cauzată de creşterea numărului de cazuri de COVID-19, relatează sâmbătă dpa.

Guvernul statului UE a decis vineri să facă lucrul de acasă obligatoriu pentru mai mulți angajați. E vorba de funcţionarii publici, angajaţii statului şi al companiilor municipale, precum şi pentru lucrătorii din domeniul privat.

De marţi nu va mai fi permis lucrul la birou. Excepţii se vor face doar pentru firmele din domeniul manufacturier şi pentru activităţile care pot fi prestate numai la locul de muncă.

Țara din Europa lovită crunt în pandemie

Decizia este menită să reducă riscul ca oamenii să se contamineze cu COVID-19 la birou sau în drum spre serviciu. În acelaşi timp au fost introduse reglementări mai stricte în transportul public. În şcoli, pe de altă parte, va fi permisă organizarea de ore în aer liber în anumite condiţii.

Ţara cu o populaţie de 1,9 milioane de locuitori s-a confruntat din toamna trecută cu un număr în creştere de cazuri de COVID-29. Datorită restricţiilor stricte impuse la mijlocul lui decembrie, situaţia a fost ameliorată într-o oarecare măsură. De la începutul pandemiei, circa 93.000 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Letonia, iar aproape 1.750 de persoane au murit.

Și în Italia s-au introdus noi măsuri. Ministerul italian al Sănătății a anunțat că cea mai mare parte a țării va fi închisă din nou începând de luni. Decizia a fost luată deoarece Italia se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus. Cele mai populate regiuni ale peninsulei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept „roşii”.