Controversele iscate de afirmațiie actorului Dan Puric în noaptea de Înviere sunt departe de a fi încheiate.

Supus unui adevărat tir de acuze, după ce a vorbit despre victimele de la Colectiv într-un mod pe care mulți l-au considerat inacceptabil, Dan Puric are parte și de apărători, care susțin că actorul a fost prost înțeles.

”Afirmații scoase din context”

Mai mult decât atât, vocile care îl susțin pe Puric spun că actorul a fost supus unei adevărate canonade de insulte și acuzații, după ce a anumite publicații au scos din context niște afirmații făcute în direct, în timpul unei emisiuni de televiziune, chiar în noaptea de Înviere.

Astfel, ”Dan Puric a fost atacat mârșav chiar în ziua de Paști de media corporatistă, care nu s-a sfiit să se folosească memoria victimelor de la Colectiv pentru a manipula opinia publică” scrie activenews.ro.

Iar manipularea ar fi fost sesizată și de un inamic declarat al lui Puric, regizorul Bogdan Budeș.

Acesta a sesizat ceea ce orice om de bună-credință ar fi remarcat, scrie sursa citată.

Nu despre victimele din Colectiv era vorba

Puric nu s-a referit niciun moment la victimele de la Colectiv, ci la protestele ulterioare, instrumentate împotriva Bisericii și a Patriarhului

”Am ascultat ce a spus, dar am văzut și ce gest a făcut (ridicare a unei pancarte). Afirmația despre „haimanale” se referă la cei care au ieșit la proteste în zilele ulterioare, nu la victimele tragediei.

Da, atunci s-a strigat prima oară „Vrem spitale, nu catedrale”(la asta se referă Puric), iar părintele Necula a fost înjurat de un manifestant în fața Catedralei din Sibiu”, a scris Bogdan Budeș.