Date de ultimă oră privind modul în care ar putea vota românii în turul doi al alegerilor prezidențiale au fost prezentate vineri într-o emisiune televizată.

Este vorba despre o medie a evaluărilor sociologice făcute de mai multe institute de sondare a opiniei publice, care arată cu care dintre cei doi candidați din turul doi vor vora susținătorii celor care au părăsit cursa în primul tur.

Astfel, potrivit evaluărilor, 70% dintre cei care au votat cu Dan Barna, votează cu Klaus Iohannis, iar 30% din cei care l-au votat pe liderul USR nu merg la vot.

În schimb, 50 % din votanții lui Theodor Paleologu (527.000 de voturi) îl vor vota pe Klaus Iohannis în turul 2, 5% o vor vota pe Viorica Dăncilă și 45% nu merg la vot, precizează Antena 3.

Iar 20% dintre cei care l-au votat pe Kelemen Honor în turul 1 vor vota in al doilea tur cu Klaus Iohannis, respectiv 10% votează cu Viorica Dăncilă. În consecință, 70% dintre cetățenii români de etnie maghiară care l-au votat pe Kelemen Hunor nu merg la vot, potrivit sursei citate.

În plus, 30% din cei 244.000 de români care au votat-o pe Ramona Ioana Bruynseels votează cu Klaus Iohannis. Tot 30% vor vota cu Viorica Dăncilă și 40% nu merg la vot.