Răsturnare de situația în lupta cu pandemia!

Florian Bodog a explicat este posibil „să apară diferenţe de raportare”. Totuși, conform celor spuse de către el, „aceste diferenţe de raportare se reglează în mod normal în 24/48 de ore”.

„Din punct de vedere tehnic, este posibil să apară diferenţe de raportare, dar aceste diferenţe de raportare se reglează în mod normal în 24/48 de ore, indiferent în platforma în care se raportează şi indiferent de structura care raportează aceste decese. Ceea ce mă uimeşte pe mine este faptul că au fost practic ascunse aceste cifre.

Se vorbește între 5.000 și 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriaşă! Teamă îmi este, că ceea ce am spus noi şi la sfârşitul anului trecut, înainte de alegeri şi ceea ce s-a întâmplat în acest an, se va adeveri. Au fost “coafate” raportările în aşa fel încât să se poată organiza alegeri, în aşa fel încât să se poată raporta că Guvernul, că Ministerul Sănătăţii îşi face datoria”, a declarat Florian Bodog la Antena 3.

Certificatele de deces sunt formulare cu regim special

De asemenea, acesta a punctat că „populaţia României nu va căpăta mai multă încredere în autorităţile medicale” cât timp „vor exista semne de întrebare”.

„Toţi parlamentarii ar fi trebuit să voteze comisia de anchetă, în aşa fel încât să se facă lumină. Atâta timp cât vor exista semne de întrebare asupra acestui lucru, populaţia României nu va căpăta mai multă încredere în autorităţile medicale, din păcate. (…) Acum asta este o scuză, că nu se operează certificatele de deces.

Certificatele de deces sunt formulare cu regim special. Toate sunt numerotate şi din câte ştiu eu, toate decesele de COVID se raportează în aceeaşi zi, la momentul completării certificatului. Şi asta nu se completează cu întârziere (…) Raportările trebuie făcute şi nu mai trebuie cosmetizate datele. Ăsta este secretul să avem date la zi”, a completat fostul ministru al Sănătății.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea