Rareș Bogdan, ultimatum pentru PSD

Rareș Bogdan, primul-vicepreședintele PNL, a spus, duminică seară, că liberalii nu vor să discute deloc cu social-democrații despre funcția de președinte al României.

El vrea ca PNL să propună candidatura generalului Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte al României. Din cele cinci funcții care se vor negocia între PSD și PNL după alegeri, singura care nu se va negocia este cea de președinte al României. Chiar dacă nu au un sistem prezidențial ca în Franța sau SUA, președintele României are o influență mare și nu numai în politica externă. Așadar, președintele României trebuie să fie echilibrat, rațional și un patriot dedicat.

„Eu îmi doresc să luăm noi, de la PNL, candidatura la președinție pentru generalul Ciucă. Liberalul a precizat că din cele 5 funcții care se vor negocia în Alianța PSD-PNL după alegeri, singura care nu este negociabilă este cea de președinte al României.

Chiar dacă nu suntem regim prezidențial, pe model francez sau american, președintele României are o forță și o protecție uriașă și nu doar la nivelul politicii externe sau la nivelul faptului că are puterea de a refuza un prim-ministru sau ministru.

Deci președintele României trebuie să fie extrem de echilibrată, rațională și un bun patriot. (…) Eu cred că Nicolae Ciucă e foarte bun din multe motive și este foarte echilibrat”, a declarat el într-o intervenție TV.

Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ionel Ciucă

Rareș Bogdan, nemulțumit de atitudinea lui Mircea Geoană

Nu a fost mulțumit de ce a zis Mircea Geoană, că ar fi ajuns unde e acum din cauza muncii lui și a felului lui de a fi. Primul-vicepreședinte al PNL a spus că el știe foarte bine, chiar dacă nu e pe placul lui Mircea Geoană, cum s-a negociat și ce s-a întâmplat între premierul României și președintele României. Toți au negociat. Dacă România n-ar fi făcut asta, Mircea Geoană n-ar fi ajuns unde este acum.

„Eu sunt unul din statul român care știe foarte bine, spre dezamăgirea domnului Geoană, cam cât s-a negociat și cam ce s-a făcut de la premier la președintele Klaus Iohannis. Toți au negociat, dacă România nu ar fi negociat, Geoană nu ar fi ajuns acolo. Dacă România nu mișca niciun deget, domnul Geoană nu ajungea acolo și el știe foarte bine asta și aș vrea să se reevalueze din punctul acesta de vedere. Eu îl știam un om decent.

Sunt cetățean european și ca toți cei aproximativ 500 de milioane de cetățeni români vreau să fiu protejat. Dacă ne uităm ce se întâmplă la Est este îngrijorător din punctul meu de vedere. (…) Eu mă aștept ca NATO să se preocupe de aceste chestiuni. (…) În momentul acesta, domnul Geoană nu este un angajat model și distruge imaginea de angajatul model din instituție. Domnul Geoană, în momentul acesta ne cam face de râs, nu-și face treaba”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

mircea geoană
SURSA FOTO: Facebook, Mircea Geoană
Klaus Iohannis
SURSA FOTO: Facebook, Klaus Iohannis