Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este de părere că viitorul premier al României trebuie să coordoneze câteva ministere cheie. El a precizat că în prezent există 260 de locuri și este optimist cu privire la opinia celor de la USR-PLUS.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a mai precizat că președintele Klaus Iohannis trebuie să aibă neapărat o serie de discuții cu partidele politice, având în vedere faptul că întreaga configurație parlamentară durează patru ani.

„Avem o majoritate confortabilă de 260 de locuri. De aici înainte vom armoniza programul. Sperăm ca cei de la USR-PLUS să accepte cât mai mult din ce propunem noi.

Nu am discutat de ministere. Primul ministrul trebuie să aibă Ministerul Justiției, la Fonduri Europene, Finanțe… Sunt ministere fără de care nu se poate. Sigur, și ministerul de Interne. N-am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează.

Mi se pare normal ca președintele României să poarte discuții cu partidele. Configurația parlamentară e de patru ani”, a spus Rareș Bogdan.

Totodată, europarlamentarul a subliniat faptul că nu îi va lua niciodată locul lui Ludovic Orban, pentru că nu își dorește să fie președinte al PNL.

„Eu îmi văd locul și nu doresc să fiu președintele PNL. Îmi văd lungul nasului. Am suficientă forță.”, a mai menționat Rareș Bogdan.

Ludovic Orban nu mai vrea să fie premier

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban a declarat marți că nu își mai dorește să ocupe funcția de premier al țării. El a precizat că pe primul loc este România, iar președintele Iohannis este cel care va lua decizia corectă.

„Suntem partidul care avem cel mai mare număr de mandate. Când vom lua o decizie, am evaluat mai multe variante posibile, vom evalua decizia și cu Iohannis vom analiza această propunere. În aceste condiții mi-am depus mandatul și nu am exprimat intențiaa de a mai fi premier.

PNL are nevoie de unitate, de stabilitate, de coerență în acțiune, ne concentrăm pe ceea ce e important pentru România”, a declarat Ludovic Orban.