Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat la Antena 3 că actualul Guvern face tot ce poate pentru a impune două tururi de scrutin, dar și să se ajungă la alegeri anticipate. În plus, acesta este de părere că Partidul Social Democrat nu va reuși să dea jos Guvernul Orban.

În ceea ce privește alegerile în două tururi, prim-vicepreședintele PNL susține că alegerile în două tururi reprezintă cea mai importantă temă a PNL. De asemenea, Rareș Bogdan a precizat și că nu niciun fel de negociere între liberali și social-democrați.

„Facem tot ce putem să impunem două tururi de scrutin. Facem tot ce e posibil să ajungem și la anticipate. Eu nu cred că reușesc să dea Guvernul jos. Noi susținem clar că vom găsi o soluție în orice situație de a impune și două tururi. Este cea mai importantă temă la care PNL nu poate renunța”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

Demiterea Guvernului aproape imposibilă?

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a spus că în cazul în care Guvernul va cădea, deși sunt șanse mici, va trebui ales alt premier dintre miniștrii Cabinetului sau chiar Ludovic Orban. Acesta a subliniat că Orban va rămâne premier și la al doilea mandat.

„Vom vedea în cazul în care cade Guvernul, deși șansele sunt mici. Va trebui ales unul dintre miniștrii Cabinetului pentru a conduce interimar sau Ludovic Orban. Chiar și în situația cu unii din ei, tot Ludovic Orban va fi. Ca să anulăm orice fel de speculație, Ludovic Orban rămâne premier și interimar și premier la al doilea mandat”, a mai spus Rareș Bogdan.


Te-ar putea interesa și: