Numărul testelor de coronavirus raportate sâmbătă a ridicat multe semne de întrebare, după ce acesta a ajuns să fie de șase ori mai mare în doar două ore. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică a raportat, în cursul zilei de sâmbătă, la ora 13.20, 1.877 de teste efectuate, revenind la ora 15 și schimbând numărul acestora în 12.236 de teste.

Rareș Bogdan a comentat această raportare eronată în cadrul emisiunii Subiectiv, cu Răzvan Dumitrescu. „A fost doar o greșeală de comunicare, nu vreau să cred că este altceva”, a spus Rareș Bogdan la Antena 3.

„În 15 martie, România testa 500 de persoane în șase centre. Astăzi România poate testa 11.000 de persoane, iar capacitatea este de până 17.000 pe zi. Nu știu cât am testat astăzi, dar pot să vă spun că ieri 11.700 de persoane. Nu e o chestiune politică, eu vă răspund cu toată simpatia, dar ar trebui să-i întrebați pe domnul Arafat, pe domnul Nelu Tătaru, pe domnul Rafila. Eu am mare încredere în acești oameni, ei ne-au dat sfaturile cele mai bune, ei ne pot lămuri. Eu pot doar să vă spun că a crescut capacitatea de testare în România”, a mai transmis Rareș Bogdan la Antena 3.

„Dar dumneavoastră, ca cetățean, mai aveți încredere?”, a fost întrebat Rareș Bogdan de moderatorul Răzvan Dumitrescu.

„E ciudat, da. Eu am încredere în medici, am încredere în specialiști, am încredere în Raed Arafat, în Alexandru Rafila, în domnul Cercel. E o greșeală, sunt de acord. E ciudat și poți să-ți pui întrebări. Da, pot să spun că nu e în regulă. Cred că a astăzi a fost doar o greșeală de comunicare. Nu vreau să cred că este altceva. Sunt convins că cineva va fi răspunzător pentru asta.

Atunci când faci o greșeală de comunicare, cel mai simplu mod este de a ieși imediat și de a recunoaște. Am greșit, vă rog să ne scuzați, vă rugăm nu considerați că e o mascaradă sau o chestiune voită, e pur și simplu o greșeală de comunicare. Chestiunea asta trebuia făcută, îmi pare rău că nu a fost făcută până la această oră, dar vă asigurăm că decizile luate de colegii mei de la guvernare nu le iau de capul lor sau pe linie politică, le iau stând de vorbă cu specialiștii”, a răspuns Rareș Bogdan în cadrul emisiunii.