Dacă a existat o perioadă în care a domnit confuzia în privința prelungirii ITP pe timpul stării de urgență, inclusiv în rândul reprezentanților Poliției Române, care nu au știut să dea un răspuns concret, Registrul Auto Român – RAR a venit cu precizări de natură să clarifice situația.

Astfel, Inspecția Tehnică Periodică a autovehiculelor – ITP nu se prelungește automat pe perioada stării de urgență declarată din cauza epidemiei de coronavirus, așa cum au existat unele supoziții exprimat inclusiv în presă, în acest sens.

”Orice decizie va fi comunicată pe canalele oficiale”

”Deoarece am primit mai multe întrebări în acest sens, facem precizarea că, până în acest moment, autoritățile competente nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP).

Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale!”, a scris instituția pe pagina oficială de Facebook.

”Toate reprezentanțele Registrului Auto Român din țară au fost dezinfectate, weekend-ul acesta, cu substanțe profesionale și autorizate pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Dezinfecția s-a efectuat în toate spațiile în care au acces clienții, dar și în zonele administrative și de birouri.

”RAR funcționează conform programului obișnuit”

În această perioadă, reprezentanțele Registrului Auto Român din întreaga țară funcționează în condiții normale și conform programului obișnuit.

RAR a stabilit reguli speciale de comportament în toate reprezentanțele, iar mesajele informative sunt afișate în locuri vizibile pentru clienți. Vă rugăm să le respectați cu strictețe!!!

Limităm interacțiunea dintre clienți și reprezentanții RAR, autovehiculele sunt preluate de colegii noștri, iar la casierie aveți posibilitatea de a achita prestația cu cardul bancar”, mai precizează RAR.