Raed Arafat vine cu și mai multe vești proaste pentru români!

Amintim că Ministerul Sănătății a solicitat în ziua de marți, 5 octombrie, ca DSU să activeze Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.

„Deja avem oferte clare din partea Poloniei și a prin programul RESCUE din partea Olandei pentru concentratoare și la Tocilizumabum încă așteptăm pentru că se pare că nu există numai la noi probleme de livrare. Există o discuție și privind un tratament pentru anticorpi monoclonali din Germania”, a declarat Raed Arafat.

România ar putea să se situeze pe un platou de cazuri COVID-19

De asemenea, Raed Arafat susține că România ar putea să se situeze pe un platou de cazuri COVID-19, în jurul cifrei de 15.000 de cazuri pe zi. Situația o să fie mult mai clară zilele următoare, spune șeful DSU.

„Situația e în dinamică. Evoluția din ultima săptămână ne arată o creștere. Am avut și o cifră de 15.000 în timpul săptămânii. Acum e într-o scădere. O să vedem dacă e un platou, dar o să vedem pe parcursul zilelor viitoare. Vreau să spun că cifra de azi a celor decedați e doar cea care reprezintă în ultimele 24 de ore, la care se adaugă cele raportate în septembrie”, a mai spus Raed Arafat.

Bilanţ COVID-19, vineri, 8 octombrie

Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.332.221 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.407 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.198 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 38.927 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.10.2021 (10:00) – 08.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 385 de decese (184 bărbați și 201 femei), dintre care 28 de decese anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.