Raed Arafat a declaat vineri că nu este de acord cu termenul de ”relaxare”, în contextul noilor evoluții legate de pandemia de coronavirus.

”Noi spunem că ne relaxăm, dar de fapt nu ne relaxăm. Toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că se vor relua unele activități”, a explicat șeful DSU.

Raed Arafat cere ca garda să rămână sus

El a insistat, arătând că populația dar și patronii trebuie să știe că în continuare petrecerile nu sunt permise.

”Nunți, botezuri, interzise. Numai de luat masa se poate. Dacă se va observa că începe o creștere a numărului de cazuri, așa cum Comitetul azi a relaxat, Comitetul poate să închidă iar dacă vede că crește din nou”, a avertizat Raed Arafat, după ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), în care s-a decis relaxarea unor măsuri din Capitală, precum redeschiderea parțială a restaurantelor.

Arafat a făcut apel la sectorul HORECA să fie ”responsabil” și i-a îndemnat pe cetățeni să continue să respecte măsurile de protecție. ”Măsura este reversibilă”, a atenționat el.

În context, Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat vineri că în cadrul CMBSU s-a decis ca începând de luni să fie relaxate mai multe măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la o capacitate de maximum 30%.

Vizat este domeniul HORECA

“În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre.

Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot “împotrivă” şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment.

Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei.