Victor Ciutacu a dat detalii despre gardurile din magazine. În spatele gestului controversat ar fi chiar Raed Arafat. Cel puțin așa susține celebrul ziarist, care a subliniat că această idee nu aparține lanțului de magazine Kaufland.

În opinia sa, soluția pe care a găsit-o Kaufland vine ca urmare a imperativului generat de guvern. „Pentru că, să vezi surpriză, șoc total, nu proprietarilor de marketuri le-a venit ideea segregării pe bază de hârtie/vaccin, ci unui anume Raed Arafat. Personaj extrem de convingător, din moment ce un întreg guvern a fost în stare să-și pună semnăturile pe o oroare de act normativ”, a arătat jurnalistul.

„Noul megahit al oamenilor cu mult timp liber e să suduie în cor, mimetic, Kaufland Romania. O prăvălie în care am călcat de maximum 10 ori în viață, unde nu m-am dus amăgit și de unde nu am venit dezamăgit. Viața mea se desfășoară la fel și cu, și fără existența pe piața românească a gigantului nemțesc. Revenind, motivul marii indignării e gardul, devenit viral, care separă posesorii de certificat verde de cei fără de hârtie la mână”, a spus Victor Ciutacu.

Raed Arafat, principalul vinovat

În opinia sa, ca de obicei, „fiindcă nu gândirea așezată e caracteristica definitorie a românului”, valul indignării colective se duce spre efect, nu la cauză.

„Mai pe românește și direct pe înțelesul doritorilor de boicot la orice, soluția (da, tâmpită, inestetică, profund dezgustătoare) pe care a găsit-o Kaufland vine ca urmare a imperativului (obligație, pe limba puținteilor) generat de guvern. Pentru că, să vezi surpriză, șoc total, nu proprietarilor de marketuri le-a venit ideea segregării pe bază de hârtie/vaccin, ci unui anume Raed Arafat. Personaj extrem de convingător, din moment ce un întreg guvern a fost în stare să-și pună semnăturile pe o oroare de act normativ”, a arătat Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

El a arătat că nici un deținător de spațiu comercial întreg la minte, care vrea profit, nu faliment, nu se apucă benevol să îngreuneze accesul potențialilor clienți, cu riscul de a-i enerva, scârbi, indigna.

Așa s-a ajuns la episodul doi al luptei pentru neatârnare

„Kaufland, suratele și concurența au fost nevoite, pentru a viețui, să se adapteze cerințelor guvernamentale. Și au făcut-o care cum s-a priceput; prost, în cazul care a ridicat temperatura dezbaterii publice la limita fierberii. Și a așa s-a ajuns la episodul doi al luptei pentru neatârnare a urmașilor dacilor liberi.

Primul fiind cel în care noii tarabostes se înjurau cu agenții de pază obligați, tot prin lege, să le măsoare temperatura cu niște aparate care nici rugate nu arătau mai mult de 37,3. Cât despre acuzațiile de nazism, eu zic să încerce cu fwd către politicile guvernamentale. S-ar putea să se apropie periculos de mult de adevăr…”, a mai scris Victor Ciutacu.

Reacția sa vine în contextul în care Kaufland a instalat garduri metalice în magazine, pentru a separa fluxul de persoane vaccinate de cele nevaccinate. Decizia a stârnit un val de revoltă online, oamenii îndemnând la boicotarea magazinului.