Raed Arafat face anunţul momentului! Şeful DSU a vorbit despre cauzele incendiului de la Balş. Sunt informaţii de ultimă oră dn interior. Mai mult, Arafat a vorbit şi despre ce s-ar fi întâmplat dacă intervenţia nu ar fi fost rapidă.

Arafat, detalii de la incendiu

Arafat a oferit detalii şi despre incendiul de la Institutul Matei Balş. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că reprezentanţii conducerii Institutului “Matei Balş” i-au spus că reţeaua electrică a unităţii sanitare fusese recent renovată. Mai mult, în spital nu existau improvizaţii.

Arafat precizează că nu se cunoaşte cauza incendiului şi că pot fi luaţi în calcul mulţi factori în această privinţă.

“Nu putem să comentăm în acest moment care e cauza incendiului. Încă nu putem comenta acest lucru, încă echipele de investigaţie îşi fac treaba lor şi s-ar putea să dureze această treabă, până stabilesc exact.

Orice incendiu de acest fel, poate că au fost mai mulţi factori care l-au cauzat: uman, tehnic, orice poate să fie. Din câte ştiu, cel puţin din ce s-a afirmat astăzi de către managementul spitalului Balş, reţeaua electrică total renovată recent, că nu au fost improvizaţii din ce spun dânşii, dar, totuşi, ceva s-a întâmplat.

Acest lucru, investigatorii trebuie să ne spună despre ce este vorba”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

Acesta a explicat că personalul medical şi-a făcut treaba. “A fost o misiune de salvare pe care, din păcate, acum unii încearcă să o întoarcă tocmai împotriva instituţiilor salvatoare”, a adăugat Arafat.

Arafat a mai spus că pompierii au fost la locul incendiului în opt minute de la primul apel şi au intervenit cu 24 de maşini de stingere, patru autoscări şi patru de descarcerare, un punct mobil de comandă.

Arafat se revoltă împotriva contestatarilor

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că forțele de intervenție care au intervenit la incendiul izbucnit la Spitalul Matei Balș din Capitală au acționat ireproșabil. Arafat nu este de acord cu faptul că sunt voci care critică ISU. Afirmațiile vin după ce ONG-uri și politicieni au cerut demisia lui Raed Arafat.

„Din pacate, unii incearca sa o intoarca impotriva institutiilor salvatoare. Trebuie sa ne gandim numai daca pompierii nu veneau in 8 minute, daca nu stingeau asa repede si daca nu era evacuarea. Dacă nu era aşa oare cate persoane decedate puteam avea?

Poate chiar erau zeci. Asa ca trebuie sa recunoastem rolul acestor institutii si sa oprim denigrarea lor. A fost o misiune complexa”, a declarat Raed Arafat.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea