Jurnalistul Cătălin Tolontan a comentat, fiind invitat la Europa FM, situaţia analizei pe care ministrul de Interne, Marcel Vela, o face asupra structurilor conduse de secretarul de stat Raed Arafat. Tolontan crede că totul nu este decât o formă de obedienţă faţă de preşedintele Klaus Iohannis şi o demonstraţie de forţă a noii puteri, scrie Libertatea.

”Președintele Iohannis a spus, recent, că așteaptă o analiză într-o săptămână care să privească activitatea structurilor conduse de Raed Arafat. E imposibil! Cineva dintre cei de acolo trebuie să-i spună că nu ar fi serioasă o analiză atât de rapidă, nu-mi dau seama de ce tremură toți în fața președintelui.

Nu poți ca ministru de interne să-l dai jos pe Arafat într-o săptămână pentru că Iohannis a spus că așteaptă. Să aștepte!

Nu poți face o analiză serioasă pe instituții atât de complexe într-o săptămână. Vorbim despre SMURD, UPU, Pompieri, Dispecerate și Departamentul pentru Situații de Urgență, vorbim despre zeci de mii de oameni care lucrează aici și despre sute de mii de români care primesc îngrijiri sau au nevoie de ajutor.

Dacă președintele cere o analiză rapidă a lui Raed Arafat, într-o săptămână, cum ar fi reacționat profesorul de la Sibiu Klaus Iohannis, dacă inspectoratul l-ar fi pus să-și facă o analiză a activității din ultimii 10 ani într-o săptămână?!”, a declarat Cătălin Tolontan.

Tolontan: În ciuda unor reacţii recente, Arafat nu e om politic

”Ca om care conduci, dacă ajungi în această situație, te dai la o parte. Asta se întâmplă și la oamenii politici. Nu cumva e Raed Arafat în această situație?”, a întrebat apoi realizatorul Europa FM Vlad Petreanu.

Cătălin Tolontan a recunoscut că există o problemă, însă Raed Arafat nu este un om politic, în ciuda unor reacţii recente ale sale.

”E adevărat că a apărut o problemă, dar, teoretic, Raed Arafat nu e om politic, chiar dacă unele dintre reacțiile sale din ultima vreme au semănat cu cele ale politicienilor”, a fost răspunsul jurnalistului de la Libertatea.